CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Sunday, January 2, 2011

Kek Biskut Marie

Hah!!
Ape?? Terkejot nengokkan tajuknye ke??
Ingat I ni xtau masak ke?? (mmg pon...berlagak je lebih)

Sangkaan anda memang tepat...
Kerana...setakat masak nasik,megi,telo,ikan...tu aq boleh lah...
Bab2 keke ni eden tok tau....

Takpe..nnt eden torai...

Okeh...disebabkan eden bolom buat lagi kek marie tu...
Kite nengok resepi n gambo hiasan jo lah...(muke xmalu).
Ok??Ok!!
Baguih2!!

Moh la!!

Ini resipinya (yg aq curi dr mana tah)....

                                                         mentega 250g

 tepung 1 1/2 cawan (cawan sedang2 la... jgn guna jug plak...)

                         gula 1 cawan (setengah cawan pun ok...)

                                 milo 1 pek (yg harga 3 ringgit lebih tu)

                                                        susu pekat 1 tin

                                                      koko 2 sudu

                                                        telur 5 biji
                                                       
                                                     biskut marie

                                    sedikit kacang cincang atau nestum...

                                                          Caranya.....

                         1. mula-mula masakkan mentega tu hingga cair       
                                                        dalam kuali...

          2. kemudian masukkan semua bahan2 tu satu persatu.... sudah sebati baru masukkan telur...gaul   sampai masak... pastu masukkan biskut marie....

                           3. akhir sekali... letak la kacang atau nestum atau
                                                          kedua-duanya sekali....

4. masuk dalam loyang.... lepas tu bolehlah di bedal....(korang buat dulu...baru boleh bedal)


\

                Sekian daripada saya...walaupon bukan aq yg masak...ttp memerasankan diri ini...:p...                                                                    
*******










No comments: